EURASIA WINE & SPIRITS COMPETITION


Chisinau, Moldova

27-28 - februarie 2019
În total au participat 365 de probe de la 82 de producători din 13 țări.
227 de probe din Moldova și 138 din țările: România, Georgia, Cehia, Slovacia, Italia, Portugalia, Olanda, Marea Britanie, Muntenegru, Rusia, Belarus, Azerbaidjan și Coreea de Sud.
Numărul total de medalii acordate este 109 (30% conform regulamentului și regulilor O.I.V.), dintre care 71 au rămas în Moldova, iar 38 au fost primite de alte țări.Desfășurarea concursului sub patronajul O.I.V.
Premii de EAWSC CHIȘINĂU
Experții străini
Chan Jean Park
Coreea

CEO al Dlex international Co. (International Wine Marketing), Director al Asia Wine Trophy, Berlin Wine Trophy și Portugal Wine Trophy, Târgul Daejeon International Wine & Spirits, Vicepreședinte al Asociației Someliere Internaționale din Coreea, membru al Asociației Coreeană a Vinului, membru corespondent al Asociației Producătorilor de Vin din Asia, Corespondent Asia of German Wine Magazine DiVin
Educație:
 • Colegiul de drept Yonsei (Seul, Coreea),
 • Dr. Universitatea din Köln,
 • Cercetător la Institutul de Drept Penal (Köln, Germania).
  Josef Kosarka
  Ungaria

  Doctor, scriitor de teme vinicole, membru al Academiei Maghiare a Vinului și al Asociației Maghiare a Sommelier-ilor. Consultanță complexă strategică în materie vinicolă; gestionarea mărcii comerciale; investiții în vinicultură; instruire.
  A fondat Tastingworks, prestează consultații profesionale privind gestiunea strategică a vinăriilor ce tind să opereze pe piața SUA. Membru al Consiliului IMW din 2015.

  Studii:
  Grade superioare, de magistru și de doctorat la Universitatea Economică din Budapesta,
  Magistru al Școlii de Business din Budapesta
  Magistru al vinului. Doctor în drept.


  Alicia Eckert
  Germania
  Director executiv al concursurilor de vin din Panama. Reprezentant comercial al companiilor de vin Argentinian in Panama, America Centrală, Caraibe, Columbia. Judecător la concursurile internaționale de vin.
  Educaţie:
  Studii de vin și vinării realizate cu expertul mondial în vinuri și băuturi alcoolice Ing. Raul Castellani.
  Elbrus Akhmedov
  Azerbaidjan
  Inginer de proces, vinificator cu mulți ani de experiență. Vicepreședinte al consiliului, inginer tehnologic șef la GANJA SHARAB 2. judecător la concursuri internaționale de degustare.
  Educație:
  Academia de Agricultură. S.Agamalyoglu din orașul Ganja, facultatea "Vinificație și viticultură", în specialitatea vinificatorului tehnician-inginer.
  Vladimir Striezenec
  Slovacia
  Tehnolog-vinificator, are o experiență de 25 de ani. Producător al propriilor vinuri Château Topoľčianky. Participant al concursurilor internaționale
  Studii:
  • Școala tehnică de alimentație or. Nitra, Slovacia
  • Universitatea de Stat a Alimentației de la Moscova
  • Degustator certificat
  Vladimir Dmitriev
  Belarus
  Tehnolog-vinificator și al producerii divinurilor. Expert. Organizarea și însoțirea livrărilor producției vinicole moldovenești către întreprinderile de profil din Republica Belarus. Organizarea seminarelor ștințifico-practice. Arbitraj la concursurile internaționale de degustări
  Studii:
  • Școala Tehnică de Finanțe și Comerț din Chișinău - facultatea ОМОЭИ,
  • Institutul Politehnic din Chișinău, facultatea de economi
  Vladimir Țapelik
  Rusia
  Din 2000 este Președintele Clubului Independent al Vinului, management, consulting, degustări de vinuri, jurnalism
  Studii:
  • Arbitru al Concursurilor Internaționale de Vinuri (Italia, SUA, Germania, Аrgentina, Slovacia, Concursului Internațional de vinuri din Balcani - Bulgaria, concursurilor de vinuri – Serbia etc.)
  • Master-class de vinuri rusești la Londra, LIWF; Zagreb; VINITALY; Grune Woche, Berlin etc.
  Miloș Мichlovsky
  Cehia
  Specialist principal ceh în domeniul viticulturii și vinificației. Președinte al Consiliului și director general al VINSELEKT MICHLOVSKÝ , selecționar, enolog practic. Tehnologii inovative de autor.
  Studii:
  • Școala de Vinificație Valtice
  • Universitatea de Stat Agrară din Rusia, Moscova, practica la Institutul «Маgaraci»
  • Doctor în științe, docent în pomicultură
  Valeriu Cotea
  România
  Membru Departamentului Național al Viticulturii și Vinului (OVNV), președinte al Comisiei enologice. Președinte Patronatului Național al Viticulturii și Vinului României, specializarea în domeniul enologiei în Franța, Germania, Israel, Marea Britanie. Membru al Asociației degustatorilor autorizați din România, juriul concursurilor internaționale de VIN. Membru al consiliul editoral ale revistelor Magarach Winegrowing and Winemaking, Drinks. Tehnologie și inovare. Profesor, membru, corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice, multe alte asociații profesionale și sindicate.
  Studii:
  Universitatea din Iasi, Facultatea de Grădinărit

  Mariam Khomasuridze
  Georgia
  Inginer- tehnologic al vinurilor și băuturilor alcoolice, doctor în științe tehnice, profesor la Universitatea Tehnică din Georgia. Taster (tester de vin) în Comisia de stat pentru testarea vinului și a vinurilor spumante din Georgia. Agenția Națională a Vinului. Șef de Asigurare a Calității, membru al Uniunii oenologilor din Georgia. Participant la conferințe științifice internaționale, competiții de degustare. Autor de lucrări științifice și cărți "Tehnologie Vodka".
  Educație:
  • Universitatea Agrară de Stat din Georgia. Calificări: inginer-tehnolog de vin și băuturi alcoolice.
  • Institutul de Cercetări georgiene de vin, horticultură și viticultură.
  • Universitatea Tehnică din Georgia.
  • Calificat translator-referent (în limba engleză).
  • Bachelor
  Enzo Giorgi
  Italia
  Departamentul Agriculturii, Turismului și Culturii din Arcola, șeful Asociației Italiene Naționale a Vinului "Città del Vino",
  Certificat al Asociației Naționale a producătorilor de vinuri ONAV, Certificat al Asociației somelieri AIS, Certificat de ofertant oficial al AIS.

  Experiență profesională:
  Participă la juriul competițiilor internaționale: SELEZIONE del SINDACO, MALVASIA ISTRIANA, CHALLENGE INTERNATIONAL du VIN - BORDEAUX,BERLIN WINE TROPHY,PORTUGAL WINE TROPHY CONCORSO MONDIALE di BRUSSEL, ASIA WINE TROPHY,GRENACHES du Monde, EURASIA WINE&SPIRITS COMPETITION.
  Erkin Tuzmukhamedov
  Rusia

  Proprietar și director la La Part Des Anges, singura școală de sommelier din Rusia specializată în alcool puternic. Profesor de spirite și whisky în Școala de vinificatori, școala Kaudală a sommelierilor, în Asociația Rusă a Barmenului (Moscova). Profesor la Cognac Educador. Judecător al concursurilor de barmani, sommelieri, vinuri și băuturi spirtoase: Cocktailul Bacardi Legacy, Concursul de Sommelier al Uniunii și Experții din Rusia, Wine Cart Open și multe altele. Autori din 8 și coautor al a trei cărți despre spirite: "Spiritele lumii" (manuale în toate școlile rusesti de Sommelier și barman), "Bucătăria unică de malț" (inclusă în lista de premii Gourmand 2013), "Băuturi alcoolice - note de călătorie ", altele. Columistul secțiunii Drinktime (portalul Ros Bisiness Consulting). Autorul articolelor din Esquire, Playboy, Penthouse, Maxim. Ambasador al marilor branduri - Consejo Reguladores del marco de Jeres, etc.
  Wojciech Gogolinski
  Polonia
  Consultant pentru vin si bauturi alcoolice. Judecător al mai multor concursuri de vinuri din Polonia, SUA, Ungaria, Italia, Germania și Portugalia. Judecător permanent la Mundus Vini. Fondator și președinte al Asociației Someliere Poloneze. Un profesor de cursuri de degustare pentru amatori, profesioniști și somelieri. Din 1991, un jurnalist și scriitor de vinuri și băuturi spirtoase. Co-fondator și redactor șef al primei reviste poloneze de vin "Vino", redactor-șef al revistei "Czas Wina".
  El este autorul mai multor cărți despre vinuri și băuturi alcoolice: Lexiconul Whisky, Enciclopedia de băuturi alcoolice (4 ediții), Ghid scurt pentru vinul austriac. Co-autor al cărții "Cunoașterea vinului". Autorul celei mai recente ediții a Oxford Companion to Wine. Asistent vinificator la vinăria Auer, Tattendorf, Austria (2006).

  Dmitri Tkachenko
  Ucraina
  Vicepreședinte al consiliului de administrație pentru producerea întreprinderii Odesa fabrica de vinuri spumante. Conducător științific la Centrul Național Științific al Institutului de Viticultură și Vinificație numit V. Tairov. Inginer de proces cu mulți ani de experiență (Plodmashproekt, Simferopol, Sandora Corporation, vinificația Ovidiopolsky, Fabrica de vinuri spumante din Odessa). Arbitru de concursuri internaționale de degustare.
  Educaţie:
  • Academia de Stat Odessa de Tehnologii Alimentare, tehnologie de specialitate de fermentare și vinificație. Tehnician inginer de calificare acordat
  • Universitatea Națională de Tehnologii Alimentare, Kiev. Diplomă de doctor în științe tehnice (Îmbunătățirea tehnologiei de producție a vinurilor roșii de masă pe baza metodei de macerare a dioxidului de carbon).
  Stefano Battistella
  Italia

  Oenolog, vinificator, judecător la numeroase competiții italienești și internaționale de degustare, sesiuni ale asociațiilor Frăției Prosecco, Frăției Rabozo Piave, expoziții Prosecco de primăvară, Institutul CRA.VIT (Conegliano) etc.
  Manager de export pentru Vivai Cooperativi Rauscedo: Moldova, Ucraina, Rusia, Polonia, Armenia, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Argentina, Brazilia, SUA.

  Educaţie:
  • 2000 Școala de enologie și viticultură, Conegliano, diplomă.
  • 2003 Universitatea, Padova. Tehnologii științifice în vinificație și enologie. Gradul.
  • 2006 Universitatea, Padova. Piețele enologiei, viticulturii și vinului. Titlul de doctor.

  Natalya Kameneva
  Ucraina
  Candidat la Științe Agricole, Profesor asociat, Șeful Laboratorului Științifico-Educațional
  analiza senzorială a Academiei Naționale de Tehnologii Alimentare din Odessa, expert
  analiza senzorială a alimentelor. Experiență profesională: profesor asociat de 20 de ani
  Departamentul de viticultură și vinificație al Universității agrare din Odessa, științific
  consultant viticol organic

  Educație:
  • Institutul de Tehnologii Alimentare din Odessa MV Lomonosov, specialitatea -
  tehnologie de fermentare și vinificație, calificare acordată inginer de proces
  • Institutul de Cercetare Științifică a Viței și Vinului din toată Uniunea, Magarach,
  Crimeea
  • Institutul de Studii Avansate "Aspecte reale ale implementării,
  funcționarea și auditul sistemelor de management al siguranței alimentare
  produse "
  Experți din RM *
  *Lista experților este în proces de completare.
  Constantin Olaru
  Moldova

  Membru al Uniunii Enologilor din Republica Moldova; al Comisiei Centrale de Degustări a Ministerului Agriculturii și industriei alimentare; al Comitetului de Standardizare tehnică № 9 «Vinul și vinurile, alte produse alcoolice». Director general, director pentru calitate la Călăraşi-Divin S.R.L.
  Experiență profesională:
  • Institutul Național al Viei și Vinului, șeful laboratorului " Vinuri tari și vinuri spumante" la SA «Vismos»
  • Doctor în științe tehnice, docent
  • Degustator autorizat
  Ion Luca
  Moldova
  Expert de vinuri, fondator i director general al VINfoteca&Co
  Boris Gaina
  Moldova
  Dr. în științe tehnice, profesor, academician, cercetător principal la institutul științifico – practic de pomicultură și tehnologii alimentare
  Experiență profesională:
  Degustător autorizat
  Ion Prida
  Moldova
  Doctor în științe tehnice, director la ITS "Oenoconsulting".
  Președinte de Onoare al Asociației IGP "Codru".
  Membru al Consiliului de Administrație al Uniunii Enologilor din Moldova.

  Experiența profesională
  Degustător autorizat
  Elizaveta Breahna
  Moldova
  Inginer- tehnolog în vinificație (practică de producere a vinurilor 38 de ani).
  Expert- coordonator în vinificație la Oficiul Național al Viei și Vinului,Secretar general al Uniunii Enologilor din R.Moldova. Președintele comisiei de autorizare a degustătorilor, Membru al Comitetului Tehnic de Standardizare din R. Moldova.
  Degustător autorizat, Certificat Sommelier Européen
  Educație:
  Universitatea tehnică din Moldova, facultatea tehnologia vinului Cursuri :
  expert managementul calității ISO 9001 Cursuri : expert siguranța alimentului ISO HACCP 22000
  Sergiu Babii
  Moldova
  Tehnologist-vinificator în producția de vinuri, alcoolului etilic, distilatelor, băuturilor spirtoase, Rachiurilor, Brandy și Divin, de 31 ani. Director general S.A. "Barza Albă".Membru permanent a Comisiei Centrale de Degustare și a Comitetului de standartizare nr. 9 (experiența - de mai mult de 10 an).
  Experiența profesională
  Degustator autorizat. Membru juriului al Concursului Internațional «Zolotoi Grifon», or. Ialta, la 10 ediții; 7 participări la Concursul Oenologic «Odeskii Zaliv », or. Odesa; 15 participări in comisia "Băuturi spirtoase" a concursului "WINIS & SPIRITS CONTEST", or. Chișinău, Republica Moldova.
  Andrei Cibotaru
  Moldova
  Expert în vinuri, Certificat Sommelier Européen A.S.E. Fondator al Fine Wine Media SRL, blogger www.finewine.md. Cel mai bun blogger al anului 2016 de către VIP Magazine. Cel mai bun jurnalist de vin din anul 2016 din Wine of Moldova.
  Experiență profesională: Consultant național pentru Wine of Moldova, Director al departamentului de știri la Prime TV 1, Editor al Pro TV Chișinău, Reporter și redactor la BASA-press. Judecător la concursurile internaționale de vin: Berliner Wein Trophy, Asia Wine Trophy, IWCB București, Concours Mondial de Bruxelles etc.
  Educație:
  • Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău
  Galina Diaur
  Moldova .
  Doctor în științe tehnice, Membru al Comisiei de degustare centrală a Republicii Moldova, Șef al departamentului de dezvoltare a întreprinderilor SRL SUVOROV VIN. Experiență profesională: Institutul Național al Viței și Vinului, șeful laboratorului, director adjunct pentru calitate SRL SUVOROV VIN.
  Educație:
  • Institutul Politehnic din Chișinău
  • Institutul de Cercetare Științifică a Viței și Vinului "Magarach", Crimeea.
  Boris Zamaru
  Moldova
  Doctor în științe tehnice
  Experiența profesională
  • Degustător autorizat
  • Expert ONVV
  Mihai Bradu
  Moldova
  Certificat Sommelier Européen. Experiență profesională: Waiter Restaurant Symposium, Waiter&Sommelier Symposium, Wine expert(Sommelier) Wine Bar Carpe Diem. Experiență judecătorească: : Berliner Wine Trophy, 2017 CHISINAU WINES & SPIRITS CONTEST, Asian Wine Trophy.

  Educație:
  WSET, Nivelul 2/4, Nivelul 3/4
  Marianna Birichevski
  Moldova
  Degustător autorizat, director general al IM "Vismos" S.R.L. Judecător la concursurile internaționale de vin
  Anatolie Balanuta
  Moldova

  Degustător autorizat. Șef al Departamentului de enologie al Universității Tehnice din Moldova. Judecător al competițiilor international
  Galina Polzikova
  Moldova
  Degustător autorizat. Director General Adjunct pentru Calitatea SA "Kvint"(Moldova). Judecător la concursurile internaționale de vin
  Constantin Caldare
  Moldova
  Vinificator-consultant. Profesional Expirience: Societatea de vinuri LION-GRI (Moldova), Vinurile Constellation SUA, Dorrien Estate (Australia), Inkerman International AB (Ukrain). Judecător al competițiilor internaționale
  Educație:
  • Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Tehnologie și Management în Industria Alimentară, specialitatea
  • Tehnologia vinificației și a produselor lactate, calificarea vinificatorului (2008);
  • Master în vinificație și viticultură (2010);
  • Cursuri de degustare, calificare - degustare de vinuri (2010)
  Svetlana Malanciuc
  Moldova
  Inginer-tehnolog în vinificație (practică de producere 23 ani).
  Degustător autorizat

  Educație:
  Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea - tehnologia vinului.

  Konstantin Stratan
  Moldova
  Vinificator, tehnolog, creator de vinuri tip boutique sub marca Equinox. Producție proprie. Judecător al competițiilor internaționale.
  Vitalie Iovu
  Moldova
  Responsabil producere I.M " Vinaria-Bardar '' S.A. Degustator autorizat
  Studii:
  Universitatea Tehnica din Moldova,tehnologie vinului și a produselor obținute prin fermentare
  VADIM MIHAILOV
  Moldova
  Manager de producere IM „Vinaria purcari" SRL .Organizarea tuturor proceselor de producere a vinului, incepand cu receptia/zdrobirea strugurilor si finisand cu imbutelierea si ambalarea produselor.
  Experiență profesională: Foley Family Wines (Noua Zeelanda), Bostavan Wineries Group (R. Moldova), Combinatul de Vinuri Taraclia (R. Moldova)

  Educație:
  Diploma de studii superioare Universitatea Tehnica din R.Moldova, Facultatea Tehnologie şi Management în Industria Alimentară Catedra Enologie
  Mihai Druta
  Moldova
  Sommelier în Enoteca Invino, președintele Asociației sommelierilor din Republica Moldova, ambasadorul Asociației Europene a sommelierilor în Moldova
  COMITETUL de organizare
  Irina Ștefan
  Directorul PPE SRL
  Iulia Talmazan
  Manager de proiect
  Elena Bazighina
  Manager
  Alexandru Levshun
  Manager tehnic
  Grigore Cernomaz
  Jurist
  Simion Labutin
  web- менеджер
  De contact a organizatorului:
  PPE S.R.L.
  41/1, bloc C, of. 2, str M. Eminescu,
  Chișinău, Republica Moldova, MD-2012
  Telefon: +373 22 22 20 70 , mob.+373 69504777
  E-mail: eawsc@poliproject.md
  Representant
  Czech - Moldovan Center for Economic Cooperation

  Varhulikove 1578/14, 170 00 Prague,
  The Czech Republic,
  Phone: +420 773 583 836
  E-mail: cmchs.cz@gmail.com, info@eawsc.eu
  Made on
  Tilda